Katt

Hva gjør kattemynte med katten din

Det aller fleste katter elsker kattemynte. Mange katteeiere gir katten sin urten uten at det selv er klar over det da kattemynte ofte er tilsatt i godbitene du gir katten din.

 

Kattemynte finnes som godsaker, i leketøy eller på sprayflaske eller pulver. Kattemynte skal forbedre kattens stemingsnivå. Når katten kommer i kontakt med kattemynte kan den bli energisk og leken eller uvanlig rolig og kosete. Effekten av kattemynte er kort og varer ofte bare i fem til femten minutter. Etter dette tar det noen timer til katten din vil bli interessert igjen.

 

Hvordan katten reagerer på kattemynten er individuelt. Alle katter er forskjellige så noen reagerer ikke i det hele tatt, mens andre katter blir ville og vil rulle seg i mynten. Ofte reagerer hannkatter mer enn hunnkatter. Dette er på grunn av stofet som minner om hunnkattens urin. På grunn av dette så kan hannkatter vise aggressiv atferd når de kommer i kontakt med mynten da de knytter duften til parring.

 

Kattemynte er helt ufarlig for katten din, kattemynte kan fås kjøpt hos det fleste dyreforretninger. Skulle katten spise store mengder kan det gi litt mageproblemer, men det er ikke vanlig.

 

Hos Enklere dyreliv selger vi snacks til katten som inneholder kattemynte. Ta en titt i nettbutikken eller følg denne linken.